Om Nami Lift

Vår historia

Nami Lift med kontor och produktionslokaler i Tollarp, Sverige har gjort sig kända över västra Europa som en leverantör av kvalitetshissar. Vi utvecklar och tillverkar plattformshissar för inom- och utomhusbruk; lågfartshissar som även är lämpliga för rörelsehindrade.

Produkterna är utvecklade efter höga kvalitetskrav med säkra konstruktioner och installeras enkelt tack vare en avancerad förmontering. Med vår avancerade förmontering möjliggörs en enkel slutmontering. Modellerna i vårt sortiment passar i alla miljöer, även de med trånga utrymmen, och kan anpassas efter olika behov och önskemål. Med smarta funktioner, tilltalande utformning och en tyst, mjuk gång är våra hissar välkända och populära på marknaden.

1944

Grundas Nami av Nils P Jönsson. Verksamheten bestod då av tillverkning av traktor vagnar.

1968

Tar Ivar Jönsson över och bygger en ny modern verkstad. I mitten av 70-talet börjar Nami legotillverka hydraliska plattforms hissar åt Carl Ljungberg.

1980

Tar Nami över tillverkningen av plattforms hissar och lägger ner produktionen av traktorvagnar, som ännu idag finns ute på marknaden. Under denna tid ändras reglerna för plattforms hissar och nya modeller utvecklas.

1983

Dagens ägare bröderna Kjell och Nils Jönsson tar över företaget efter fadern.

1998

Försäljning till Nederländerna och Storbritannien inleds.

2004

Fjärde generationen Christoffer Nordholm börjar på Nami Lift.